bryllupsbukett,brudebukett,blomster bryllup,farger bukett bryllup,dkømmebukett bryllup

Lag din drømmebukett

Det å finne den riktige brudebuketten er viktig for å få frem ditt personlige uttrykk. Buketten kan være med på å fremme stil og personlighet. Det kan også ha mye å si for bryllupets tema, farger og generelle estetikk.

bryllupsbukett,brudebukett,blomster bryllup,farger bukett bryllup,dkømmebukett bryllup

Personlige detaljer

En brudebukett kan være symbolsk og ha stor betydning for brudeparet. Valget av buketten kan uttrykke følelser og ønsker for ekteskapet. 

Er noen nærme gått bort eller som ikke kan være der på bryllupsdagen er det en fin ting å ha et lite bilde av dem i brudebuketten. Det kan være en god ting å ha dem med i buketten hele dagen, og i tillegg til at dette blir fotografert av fotografen slik at det blir tatt vare på for alltid og dem som er borte kan være en del av bildegalleriet også. 

Ta vare på buketten etter bryllupet


Det å ta vare på brudebuketten etter bryllupsdagen er så fint, og egentlig ikke så mange som tenker på. Blomstene kan fort bli visne og ikke være like pene. 

Sjekk om deres dato er ledig

Men. 

Hvorfor ikke gjøre at den varer i flere måneder etter bryllupet? Den er jo så vakker og unik. Du kan lett ta vare på den ved å enten tørke den eller henge den opp på veggen. 

Her kommer noen tips om hvordan. 

Tørke brudebuketten:

 • La buketten først stå i vasen, uten vann
 • Heng den så i en hyssing opp- ned og la tørke i noen dager
 • La dem henge på et tørt og mørkt sted da sollys kan få blomstene til å falme
 • Det kan godt være varmt da dette fremskynder tørkeprosessen 
 • Det kan være lurt å spraye buketten over med for eksempel hårspray om det er fare for at den drysser

Henge buketten opp på veggen:

 • Start med å ha buketten først i vase, uten vann
 • Ta buketten fra hverandre, en og en. 
 • Begynn å presse blomstene. Dette kan gjøres med blomsterpresse eller med bøker. Tips: Gjøres det med bøker anbefaler jeg å legge over et bakepapir på begge sider slik at bøkene ikke blir ødelagte. Legg blomstene på flere sider slik at de ikke ligger over hverandre. Ha noe tungt over bøkene og press i et par dager.
 • Kjøp ønsket størrelse på rammer med for eksempel hvit bakgrunn og legg blomstene rundt omkring. 
 • La kreativiteten slippe løs! Legg blomstene i en sirkel slik som en bukett eller legg dem rundt hele rammen. Bruk en ramme eller flere. 

Og viktigst av alt. Nyt brudebuketten i flere måneder!

bryllupsbukett,brudebukett,blomster bryllup,farger bukett bryllup,dkømmebukett bryllup
LES MER OM Å LAGE DE FINESTE INVITASJONENE HER

Stil og tema

Når dere lager disse unike og historiske invitasjonene vil de bli husket lenge. Familie og venner kommer til å  ta vare på disse. Det vil bli minnerike og verdifulle suvenir fra bryllupet. Få deres kjærlighetshistorie husket i god tid etter bryllupet. 

Prøv å bruk samme stil og tema som selve bryllupet. Dette gjør at alt blir så mye mer komplett og det ser gjennomført ut. Start med å se på farger. Ikke være redd for å bruke sterke farger her. Tvert i mot. Det kan gjøre resultatet mer unikt og personlig. 

Eksempel: Historisk og romantisk brudebukett. Hvite blomster som roser, liljer og peoner som symboliserer renhet, uskyld og kjærlighet. Hvitt er en klassisk farge og gir en tidløs følelse. Blush farger som pastellrosa og myk fersken legger til en romantisk nyanse i buketten. Disse fargene symboliserer ømhet og kjærlighet.

 Cremefargede blomster gir en varm og romantisk følelse til buketten. De kan også symbolisere en varig kjærlighetPastellfarger som lavendel, blekblå og mynte kan også inkluderes for å legge på en elegant touch av farge som gir buketten en historisk og romantisk følelse. De fleste brudebuketter er dominerende med myke farger, men med sterke farger som rødt kan det legge til en antydning av lidenskap og romantikkGrønne blader og grener er fint å bruke til kontrast og bakgrunn for det myke og romantiske i buketten. De symboliserer også vekst og fruktbarhet. 

En historisk og romantisk brudebukett kombinerer disse fargene på  en delikat måte for skape en tidløs, elegant og sentimental følelse. Blomster som roser, liljer, peoner og ranunkler blir ofte brukt for slike buketter for deres romantiske apell og historisk betydning. 

Helhetlig utseendet

En gjennomført brudebukett kan fullføre brudens antrekk og gi henne et strålende utseende som passer perfekt til kjolen. 

Stemning og atmosfære

Blomster har en fin og unik evne til å skape en bestemt atmosfære. Brudebuketten kan bidra til å sette tonen for bryllupet. Enten det er elegant og romantisk, klassisk og avslappet eller bohemsk. 

bryllupsbukett,brudebukett,blomster bryllup,farger bukett bryllup,dkømmebukett bryllup

Brudebukettens form og størrelse 

Det er mye forskjellig du kan gjøre med en bukett inkludert størrelse og form. Det er ikke farlig å presse grensene til trendene rundt forbi her. Gjør det du vil og prøv deg litt frem. Liker du den lille runde buketten eller vil du gå for en større, mer luftig og *rotete* bukett? 

Ta inn mer forskjellig og ikke bare blomster. Bruk naturen. Bruk grener, fine blader, strå, kapsler og korn.

Spør din blomsterforhandler om de kan lage en prøvebukett slik at dere og forhandleren er sikker på at resultatet blir ca. som ønsket. Det er veldig kjipt å få en bukett, også er alt blitt misforstått, og det er ikke mer tid. Så hør om det er en mulighet. Blomsterforhandlere er supergode til å lage ønsket bukett og høre det kunden er ute etter, så spør og vis dem bryllupets tema, og ditt personlige preg så blir det bra.

Fokus på Leverandører


bryllupsbukett,brudebukett,blomster bryllup,farger bukett bryllup,dkømmebukett bryllup
 • Fotograf: Iselin Belland
 • Blomsterdekoratør: Randi Lauvdal Blomster
 • Blomsterdekoratør: Lillesand Blomster
 • Blomsterdekoratør: Blomdesign av Karoline Eide
 • Blomsterdekoratør: Camillas blomsterdesign

Få minner fra deres drømmedag

Lignende poster