bryllup detaljer

Hvordan planlegge et bryllup?

10 ting du bør vite om bryllupsplanlegging før du begynner!

Å planlegge et bryllup kan være en vanskelig prosesses, men den behøver ikke det og det er mye dere kan gjøre for å gjøre det enklere, gøyere og ha mer orden. 

Dette skal være en gøy og spennende prosesses ikke tungvind og noe dere utsetter fordi det er stressende.

Begynn med å sette et budsjett over bryllupet

Det er lurt med å begynne med å sette opp et bryllups budsjett slik at dere kan planlegge bryllupet rundt dette. Ønsker dere et elegant og romantisk bryllup med det lille ekstra kan dere for eksempel ha bryllupet utenfor sesong for å få prisen ned og kunne bruke dette andre plasser.

Det er mange muligheter for å få deres drømmebryllup men også holde prisene nede.

Diskuter sammen hvor mye dere tenker å bruke på bryllupet og hvilke ting som er viktige å få med. Det er også lurt å gå gjennom hva slags bryllup dere ønsker for å få mest ut av pengene. Det er bedre å ha de riktige tingene enn å ha litt av alt.

Sett en bryllupsdato som passer for dere

Vurder hvilken sesong dere foretrekker for bryllupet. Noen liker våren med blomstrende natur, mens andre liker høstens farger. Søk dere litt rundt å se etter inspirasjon.

Er det noen spesielle datoer som for eksempel jubileer eller minneverdige datoer kan dette gjøre det lettere å komme frem til en dato. Ønsker dere å ha weekend bryllup og feire bryllupet over flere dager kan det være lurt å sjekke med gjestenes tilgjengelighet og om det er best å ta dato i ferier.

Finn deres bryllupstema og stil

Det kan være lurt å finne ut hvilket tema dere lener dere mot tidlig i fasen slik at alle valg går ut i fra dette og at dere ikke har kjøpt inn masse som dere synes var fint også passer det egentlig ikke så bra i sluttfasen.

Bryllupstemaet dere og stilen kan også være lurt å ha på plass før dere velger e store leverandørene slik som bryllupslokal, vielse og bryllupsfotograf. Om dere ønsker et elegant og romantisk bryllup er det kanskje et elegant bryllupslokal som er drømmen og romantiske bryllupsbilder.

Begynn med å bruk søkeordene som passer dere best å søk rundt på Pinterest, google og instagram og se hva dere liker best av stil. Når dere har landet tema og stil kan dere gå i gang med å bruke det ordet som passer stilen deres best å prøve å søke rundt etter fotograf og andre leverandører. Ikke heng dere fast i det ene ordet, og gjerne spør de profesjonelle om råd for å komme videre.

Finn det perfekte bryllupslokalet for dere

Ser dere for dere et elegant sted med store vinduer og en nydelig middagsrett? Da kan dere søke etter rustikke og gamle bryllupslokaler der dere skal gifte dere og se om det e noe som passer i deres stil.

Om dere har funnet bryllupsfotograf først så kan det være en god ide å spørre her for å få de beste tipsene om lokal.

Hør med de ulike lokalene om de har regler og retningslinjer som passer for dere.

kristiansand booengård sørlandet bryllupslokal

Prioriter de største bryllups ønskene

Dette sier jeg hele tiden, men det er så viktig. Om dere har et drømmetema for bryllupet deres og ønsker å ta dette helt ut bør dere finne ting etter denne og ikke prøve å bli fristet til å ta med andre ting som egentlig ikke har så stor betydning og som egentlig kan ødelegge litt for det andre.

Om dere heller investerer i det dere faktisk vil ha og legger bort alt annet kan det være at dere får et mer komplett og minneverdig bryllup.

Finn gode, trygge og profesjonelle leverandører etter deres bryllupstema

Fokuser på å finne gode, trygge og profesjonelle leverandører til bryllupet deres. Leverandører som er spesifisert til deres bryllupstema. Dere vil få så mye mer igjen for å gå for dette enn å gå for noe som kanskje ikke passer like bra.

Vær tidlig ute og book så fort dere er sikre

De mest populære plassene blir tatt først, og det er lurt å sette seg ned å prøve å tenke litt først hva dere er ute etter og hva dere ønsker før dere begynner å lete opp selskapslokaler og andre leverandører. Dette er lurt fordi det er så mye å velge mellom og det kan bli lettere for dere å spørre rundt om dere er helt sikker på hva dere ønsker, og da kan dere også booke dette inn tidlig om dere begynner i god tid. Slik sikrer dere at dere får det dere faktisk ønsker.

Finn deres drømmefotograf som kan hjelpe dere på veien

De fleste bryllupsfotografer har god erfaring og har vært i mange forskjellige brylluper. Dette kan være gull for dere. Få hjelp til hva som faktisk funker og hvor dere skal begynne bryllupsplanleggingen. Hos meg i heldagspakken får dere inkludert 2 planleggingsmøter. Her kan vi gå gjennom dagen deres og dere kan få god hjelp til å komme videre.

Ha åpne kommunikasjonsveier

Start tidlig og sett av tid til å planlegge bryllupet sammen. Diskuter forventninger, ønsker og behov fra begge parter. Diskuter og definer hva slags bryllup dere ønsker å ha. Det kan være tema, stil, størrelse, budsjett, osv. Å ha en felles visjon vil hjelpe dere med å ta beslutninger og prioritere.Sett av tid til jevnlige møter hvor dere kan diskutere fremdrift, ta beslutninger og løse eventuelle problemer som måtte oppstå. Vær ærlige om deres meninger, ønsker og bekymringer. Ikke hold tilbake hvis det er noe som plager dere. Åpenhet er nøkkelen til å løse problemer og unngå misforståelser. Fordel ansvar og oppgaver jevnt mellom dere. Sørg for at begge parter føler seg inkludert og engasjert i planleggingsprosessen. Vær åpne for endringer og kompromisser underveis. Det er normalt at ting ikke alltid går som planlagt, så vær fleksible og tilpasningsdyktige

Planlegg bryllupsseremonien

Når dere skal planlegge bryllupsseremonien må dere finne ut hva slags seremoni dere er ute etter og hva slags følelse dere ønsker her. Dere kan vie dere i kirken eller dere kan ha utevielse. Om dere velger utevielse har dere plutselig mange muligheter. Dere kan vie dere på stranden, fjellet, bryggen eller skogen.

Diskuter og få gode råd tilpasset deres til kjøreplan fra bryllupsfotografen deres

Om dere har funnet dere drømmefotogrf tidlig i prosessen har dere en gyllen mulighet til å få mange gode tips her. Fotografer er vanligvis med hele dagen og har vært gjennom mange forskjellige kjøreplaner. Vi kan ha noe tips som kan hjelpe dere tidlig før dere bestemmer dere. Få en sniktitt på hva som kan funke bedre for dere!

Organiser bordplassering til bryllupet

Når dere skal til med bordplasseringen til bryllupet anbefaler jeg å begynne med å sette sammen de dere vet passer sammen. Om det er noen som ikke passer så godt sammen eller som kanskje ikke har så mye til felles eller å snakke om kan dere godt sette de sammen med noen dere vet de kjenner. Det kan fort bli ubehagelig å sitte hele dagen sammen med noen du ikke kjenner om du er litt nervøs og sjenert av deg.

Få inn personlige elementer i bryllupet deres

For at dere skal få et unikt og personlig bryllup kan det være lurt å få inn litt personlige elementer på dagen deres. Det kan være alt fra personlige løfter til familietradisjoner og tidligere minner fra dere to. Er dere for eksempel glad i å være kreative og gjøre noe nytt kan dere lage deres egen drink og servere denne i bryllupet. Det er også mange som har signatur drinker i bryllupet sitt.

Det viktigste med hele bryllupsplanleggingen er at dere to er enige og ikke lar noen andre ta kontrollen over deres dag. Dette er en feiring for dere to og hvor langt dere er kommet.

Lignende poster