vennesla nyfødtfotograf familiefotograf

Bli trygg på nyfødtfotografering

Det kan være mange tanker rundt en nyfødtfotografering og spesielt når din lille skatt er kommet til verden!

Jeg vil gjerne skrive litt om det å føle seg trygg på nyfødtfotografering, finne en trygg fotograf og hva du må se etter.

Trygghet hos nyfødtfotografen

Det har så mye å si at dere føler dere i trygge hender når dere skal til en nyfødtfotograf. Dere kommer hit med deres helt nye familiemedlem, det er klart dere må kunne slappe av da. 

Jeg gjør meg godt kjent med dere i forveien av fotograferingen og er her hele veien for å svare på spørsmål eller forklare noe om det trengs. 

Om dere kommer til meg litt stresset, vet ikke helt hva som skal skje, dere har vært litt sene, dere måtte stoppe flere ganger på veien så er det lett å bli litt små stresset. Dette er uro som fort kan smitte over på deres lille baby og da kan ting ta litt lengre tid. Om dere er usikker på meg eller ikke helt klarer å slippe meg til kan det også være med på å skape litt uro. 

Men fortvil ikke! Som sagt så er jeg her for å hjelpe dere, for å lage en god og trygg opplevelse for dere og skape vakre bilder av deres nye lille. Om dere kommer for sent og må stoppe for en matpause, gjør det ingenting!!!

Jeg setter kun opp 1 nyfødtfotografering per dag og setter meg ingen andre avtaler denne dagen. Her har vi god tid og vi tar det i deres tempo. 

Still spørsmål til fotografen dere vurderer, eller underveis etter booket en fotograf om spørsmål eller tanker  som dukker opp. Kanskje jeg kan komme med et beroligende svar til dere!

Prøv å være ærlig og åpne med deres nyfødtfotograf


Har dere noen tanker, noe dere synes er skummelt eller ikke helt forstår så bør dere spørre. Det kan berolige dere, skape et tryggere forhold til fotografen og skape tillit. Alle mødre som kommer hit til meg er forskjellige og har ulike behov. Dette gjelder deg også og det er helt lov!<3

Dere kommer til meg for en unik opplevelse, for å huske hvor liten lille skatten har vært og alle de søte små detaljene. La oss lage en fin stund sammen.

trygg nyfødtfotograf kristiansand

Hva bør dere se etter når dere skal finne deres forograf

Dere bør se litt på omtaler fra tidligere kunder og direkte snakke med fotografen dere vurderer. Dere merker fort om dette er noe for dere og hos meg setter jeg gjerne opp et møte (på zoom) for å bli litt bedre kjent og forklare prosessen om dere ønsker det. 

Da får dere muligheten til å føle og kjenne på om dette er en person dere ønsker å jobbe så tett på i denne sårbare tiden. 

Når jeg var helt ny på nyfødtfotografering gjorde jeg timene mine med en annen fotograf for å få mer trygghet, for dette med sikkerhet er så utrolig viktig. 

Dere får info før selve fotograferingen

Dere vil få info om hvordan nyfødtfotograferingen vil foregå, hva som kommer til å skje og jeg kommer til å spørre hva dere er ute etter og om dere har noen spesielle ønsker. 

Dere får også et infoskriv om hva som kan være lurt i forkant av fotograferingen og hva som kan være greit å ta med.

Slapp av under fotograferingen

Når dere kommer til meg på fotograferingsdagen ønsker jeg dere velkommen inn i en god, trygg og lun stue. Dere kan slå dere ned i sofaen, og trengs lille baby litt mat før vi setter i gang, er det selvsagt rom for det både før, under og etter fotograferingen. 

Jeg begynner med å se hvordan dere som foreldre og baby har det sammen og legger merke til detaljer som hvordan akkurat deres lille er med forskjellige berøringer og hvordan dere holder, da alle små er like ulike som oss voksne. 

Jeg bruker utrolig mye tid på å lære meg så mye som mulig om sikkerhet til nyfødt, hvordan de trengs å bli behandlet og alt rundt dette. Jeg synes det er viktig å vite så mye som mulig om dette når jeg jobber med nyfødte og dere som nybakte foreldre. 

Når det er min tur til å være så heldig å få den lille herligheten over i mine hender begynner jeg med å bare holde i armene mine, gå litt rundt i rommet for å bli litt bedre kjent med hvordan hun/han reagerer og hva som er greit. Jeg gjør meg litt kjent og setter meg ned med lille på fanget og pakker inn i en fin, rund og trygg ball. Dette blir jo ganske naturlig for dem da de nettopp har kommet ut fra den trygge magen til mor. Så stillingen inne i disse teppene er noe de fleste liker utrolig godt. Jeg pleier å gjøre dette om de er ganske urolige, for da sovner de som regel ganske fort. 

Dere kan slappe av i sofaen, spise litt snacks og bare kose dere. Om dere har lyst å hvile må dere gjerne det, jeg våkner dere om jeg trenger dere. Om dere har lyst å komme bort å se mens jeg holder på kan dere selvsagt det også. 

Kurs, workshop og sikkerhet til nyfødtfotografering

Som sagt så bruker jeg mye tid på å få inn sikkerhet med tanke på å jobbe med nyfødte, så jeg har gått på kurs og workshop for å være sikker på dette. Det er alt fra hvordan nyfødte beveger seg til hvordan jeg skal håndtere ulike poseringer. Uansett så gjør jeg de poseringene som er mest naturlige  og er litt mer forsiktig med det mer kompliserte. 

Jeg er medlem hos en utrolig dyktig nyfødtfotograf der jeg får utrolig mye nyttig info. Her har jeg blant annet fått sett der hun har tatt inn en fødselslege og fått mye mer forståelse og lærdom her.

Hva skjer etter fotograferingsdagen

Etter fotograferingsdagen redigerer jeg bildene slik at dere kan se og velge ut deres favorittbilder. Dere kan velge hvilken bildefil pakke dere ønsker. Når dere har fått bildene deres vil dere få tilgang til en visningstime hos meg som er inkludert i fotograferingstimen der dere vil få tilgang til å bestille personlige produkter av dere lille. 

nyfødtfotograf lyngdal sørlandet

Lignende poster