Hvordan velge riktig bryllupsfotograf?

10 tips for å hjelpe dere på veien mot å finne riktig bryllupsfotograf for dere!

Valget av bryllupsfotograf kan være svært vanskelig da det er mange forskjellige bryllupsfotografer der ute. det er en av deres viktigste beslutninger. så vær tålmodig og velg noen dere begge er komfortable med.

Bryllupsbildene dere sitter igjen med er fanget gjennom fotografens øyne og da er det viktig at dere liker fotografens stil OG personlighet.

Sjekk om deres dato er ledig

Her er noen tips for å hjelpe dere med å finne deres bryllupsfotograf:

1. Definer deres bildestil når dere ser etter riktig bryllupsfotograf

Før dere begynner å søke etter en bryllupsfotograf kan dere se på ulike fotograferingstiler dere foretrekker. Ønsker dere klassisk, kunstnerisk, bohemsk, mystisk eller romantisk og elegant stil?

Søk på for eksempel Pinterest. Bruk søkeordene dere finner til å komme nærmere stilen.

2. Research og sjekk porteføljen til fotografen dere vurderer

Bruk Google, Instagram og Pinterest til å søke etter lokale bryllupsfotografer med deres stil. Se gjennom de fotografene dere finner som dere liker best. Sjekk porteføljen til fotografen. 

Liker dere fotografens stil og hvordan fotografen tar bildene på kan det være lurt å ta kontakt for å vite mer.

3. Les anmeldelsene og hva tidligere brudepar har erfart

Sjekk anmelder og hva tidligere brudepar sier om fotografen og deres arbeid. Dette gir dere en pekepinne på hvordan de opplevde hele prosessen og ikke bare hva fotografen gir uttrykk for. 

Samarbeid er utrolig viktig når det kommer til fotografering. Det er så mye mer enn bare bilder. Det krever kjemi.

4. Ha møte med fotografen før dere booker

Sett opp et møte med fotografen for å få et inntrykk av hvordan fotografen er. Dette gir dere muligheten til å bli kjent med fotografen, snakke om hvordan akkurat fotografen jobber å se om dere er en bra match. 

Dere skal jobbe sammen lenge og tett innpå hverandre på bryllupsdagen så det er viktig at dere er komfortable rundt fotografen og at dere tenker likt og vet hva som skal skje.

5. Spør bryllupsfotografen om deres erfaring

Still fotografen spørsmål om bryllup og om dem har vært i mange bryllup. Hva skjer hvis det skjer? Eller dere må bruke en annen lokasjon? Prøv å still så mange spørsmål som dere har på møtet med fotografen så dere er sikker på at det er riktig valg. 

6. Snakk om pris og bryllupspakker med fotografen

Spør fotografen på møte om priser og bryllupspakker fotografen tilbyr. Passer dette overens med det dere så for dere? Er det noen pakker som skiller seg ut og som dere ønsker å vite mer om?

Er alt inkludert i prisen eller kommer det flere kostnader utenom bryllupspakken? Hva er inkludert?

7. Sjekk bryllupsfotografens tilgjengelighet

Sørg for at fotografen er ledig på deres bryllupsdato. Populære fotografer blir ofte booket ganske tidlig så vær tidlig ute om dere har noen spesielle i sikte. 

Å husk det skader ikke å spørre for så å heller vente med eventuell booking om dere er usikker og trenger mer tid. Om fotografen er opptatt kan dere hvertfall utelukket dem.

8. Les gjennom og forstå kontrakten mellom dere

Gjennomgå kontrakten nøye slik at dere begge forstår hva som gjelder. Dette inkluderer vilkår, betalingsplan, hva skjer hvis og forventinger. 

Absolutt ikke hold tilbake med å spørre fotografen om kontrakten. Dette kan hjelpe dere med å forstå og kanskje bli tryggere på at det er rett valg. 

Kontrakt er helt nødvendig og trygt for begge parter. Dere kan unngå å stå uten fotograf på bryllupsdagen og ikke få hjelpen dere trenger om noe skjer.

9. Se etter en personlig forbindelse med bryllupsfotografen

Det er så viktig at dere har god kjemi med fotografen. De er tilstede hele dagen og dere vil jobbe tett innpå hverandre før bryllupsdagen også. Fotografen vil være med dere de mest følsomme og intime øyeblikkene dere vil ha i løpet av livet. 

En personlig forbindelse kan føre til mer naturlige og avslappende bilder.

10. Ta dere god tid til å finne deres drømmefotograf

Ikke hast med å finne deres bryllupsfotograf. Å velge riktig fotograf for dere vil ha mye å si for hele reisen og ikke minst bildene dere sitter igjen med etterpå. Så vær tålmodig og velg noen dere har god kjemi med og magefølelsen sier det er rett.

Å velge den riktige bryllupsfotografen kan virke som en stor oppgave, men med litt research og kommunikasjon kan dere finne noen som forstår dere visjon og kan fange ekte øyeblikk og få dere til å kjenne dere igjen på bildene. 

Husk at bildene vil være en verdifull påminnelse om deres kjærlighet og kan ta dere tilbake til bryllupsdagen så dere får samme følelser som på denne dagen. Så investeringen er vel verdt det.

Få minner fra deres drømmedag

Lignende poster