bryllupstale,minneverdig bryllupstale

Hvordan skrive en bryllupstale?

11 tips for å skrive en minneverdig bryllupstale!

Bryllupstaler er noe av det fineste i et bryllup spør du meg! Jeg som bryllupsfotograf gleder meg hver eneste tale. Det betyr så mye. Det gjør en spesiell dag enda mer minneverdig. Det settes så utorlig stor pris på for brudeparet.

Her er noen trinn for å hjelpe deg å skrive en kort og minneverdig bryllupstale!

1. Planlegg bryllupstalen tidlig

Start forberedelsene for bryllupstalen i god tid før bryllupet. Dette gir deg tid til å samle tanker, vurdere og strukturere talen din. 

Sjekk om deres dato er ledig

Om du skriver talen rett før bryllupet kan deg være du glemmer noe eller kanskje sier noe som ikke skulle bli sagt.

2. Kjenn ditt publikum og brudepar godt

Vit hva gjestene og brudeparet hadde satt pris på å få høre. Kanskje det er en opplevelse eller noe du vet om brudeparet som fremmer stemningen? Får noen til å le eller vise følelser. 

Det kan være ting brudeparet ikke ønsker at alle skal vite så vær obs på dette og kanskje hør med de rundt deg om du er usikker.

3. Brainstorm bryllupstalen og skriv ned punkter

Her kan du begynne å sortere og skrive ned høydepunktene du fikk etter å brainstorme. Hva liker du best og tenker er mest relevant. 

Skriv opp de beste høydepunktene fra dette.

4. Skriv ned høydepunktene til bryllupstalen

Her kan du begynne å sortere og skrive ned høydepunktene du fikk etter å brainstorme. Hva liker du best og tenker er mest relevant. 

Skriv opp de beste høydepunktene fra dette.

5. Strukturer bryllupstalen

En god tale har en innledning, hoveddel og en avslutning. 

Du kan foreldreperm starte med å presentere deg selv, hilse på alle og om det passer seg takke for jobben visse personer gjør. 

Del minner og historier som har vært høydepunkter for brudeparet og kanskje deg sammen med dem. 

Avslutt med gode ønsker for brudeparet. 

6. Hold bryllupstalen kort

Det er viktig å holde bryllupstalen relativt kort, helst under 5 minutter. Dette er med på å holde kjøreplan for bryllupet, holde på oppmerksomhet og lange taler kan fort bli ødleggende.

7. Lag en personlig berøring på bryllupstalen

Del følelser og minner du selv har med brudeparet som kanskje ikke alle andre har.  Dette gjør talen din mer personlig og hjertevarmende. 

8. Unngå vitser eller flauser som ikke er passende

Unngå å ta med private vitser eller store flauser du vet brudeparet ikke ville likt å høre denne dagen. Prøv å ikke ta med ting bare en liten gruppe i bryllupet som forstår, inkluder alle.

9. Øv inn bryllupstalen på forhånd av bryllupet

Les bryllupstalen din høyt flere ganger for å bli trygg og sikre deg at du har god Tone og flyt på talen. Dette hjelper godt på nervøsitet når du står foran å taler i bryllupet.

10. Unngå mye alkohol før du taler

Å innta for mye alkohol før talen kan påvirke klarhet i ordene du bruker og du kan finne på å gå utenfor planen å ende opp med å si noe du ikke skulle si.

Kos deg heller med drikken etterpå.

11. Lever bryllupstalen med selvtillit

Når du står foran publikum snakk tydelig og med selvtillit. Husk at du deler i en feiring av kjærlighet, så vær positiv og kjærlig i budskapet ditt. 

En vellykket bryllupstale handler om å dele kjærlighet og glede. Fokuser på brudeparets kjærlighetshistorie og de gode stundene du har delt med dem. Med forberedelse og hjerte, vil du få en minneverdig og kjærlig bryllupstale som vil bli satt stor pris på av brudeparet og gjestene. 

Lykke til!

Få minner fra deres drømmedag

Lignende poster